Varje generation av svenska landslagsspelare har sina stjärnor och varje generations fans brukar minnas sina hjältar som de absolut bästa spelarena även över tid. Men om vi tittar på statistiken, vilka spelare har då till exempel gjort flest mål i den svenska landslagsdressen?

Ibrahimovic dominerar för lång tid framöver

Den förre svenska lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic inne har ett par svårslagna rekord inom svensk fotboll. Han är den dyraste övergången från Allsvenskan till en utländsk klubb, han är den dyraste svenske spelaren som sålts mellan två klubbar över huvud taget och han har flest guldbollar av alla. Han är dessutom den spelare som gjort överlägset flest mål i det svenska nationallandslaget i fotboll. Hela 62 mål på 116 matcher gjorde Ibrahimovic under sin landslagskarriär. Det ger Zlatan Ibrahimovic ett målsnitt på hela 0.53 mål per landskamp, bäst av alla på topplistan i modern tid.

Att Zlatan Ibrahimovic kommer att få behålla sitt rekord väldigt länge står utom tvekan. Ingen av de andra spelarna på topp tio listan är nämligen aktiv längre.

På andra plats hittar vi Sven Rydell. Rydell spelade under 20- och 30-talet för Göteborgsklubbarna Redbergslids IK och Örgryte och petade in inte mindre än 49 mål på 43 matcher. Det ger honom det näst bästa snittet av alla på topplistan. Bara Gunnar Nordahl på plats tre hade ett bättre snitt. Nordahl gjorde på 33 matcher hela 43 Mål och har därigenom det högsta målsnittet någonsin på 1.3 mål per landskamp. Ett snitt som givetvis kommer att stå sig väldigt länge.

Bland övriga namn på tio i topp listan hittar vi sedan en härlig blandning av äldre och yngre legender. Agne Simonsson, den svensk som rönt störst framgångar i Real Madrid genom tiderna ståtar med 27 fullträffar på 51 matcher och innehar plats 9 på listan. En given favorit för många är Henrik Larsson, Sveriges genom tiderna fjärde mest framgångsrike målskytt. Henrik gjord 37 mål på 106 matcher, däribland ett klassiskt mål mot Bulgarien som i sin tur bärgade Sveriges senaste VM-medalj.